Header Image

Manne Forssberg

Jag är gift med Sara och pappa till Iris som är åtta år gammal och Ruth som är fem. Jag jobbar som skribent och föreläsare. Gör Pappapodden tillsammans med Nisse Edwall. Bloggar om familjeliv, könsroller, träning och mina försök att bli en bättre människa.

Drömeftermiddag på Yasuragi

Publicerad,

Drömeftermiddag igår. Jag och Nisse åkte tillsammans med ett trevligt gäng till Yasuragi för att bada och prova den nya Teppanyakimenyn.

Jag blir omedelbart en annan person när jag kommer till Yasuragi. Jag pratar tystare och långsammare, får bättre hållning, blir helt lugn och skrider värdigt (nåja) fram. Det absolut bästa man kan göra på ett badhus är att ägna sig åt extrema temperaturer. Att sitta i en bastu tills man nästan förgås av värme och då gå ner i ett kallbad och sitta där tills fötterna domnar. Jag tror inte att det finns någonting i världen som jag uppskattar lika mycket. Lyxigt för mig att Nisse har samma intressen i livet. Och lyxigt att det finns torrbastu med kallbad intill på Yasuragi.

Sedan fick vi äta en fullkomligt fantastisk sexrättersmeny, tillagad mitt framför våra ögon på Teppanyakihällen. Vi fick även höra om Yasuragis ambitiösa hållbarhetsarbete. Som gäst på Yasuragi får man en petflaska att ha under vistelsen och ta med hem, så att det inte ska gå åt en massa engångsmuggar i onödan. I a la carte-restaurangen och i Teppanyaki Kiri har de slutat servera rött kött. Och de serverar bara ekologiskt vin och fisk från hållbara bestånd.

Det kommer ta lite tid innan barnen förlåter att jag åkte dit utan dem, eftersom de trivdes så bra på Yasuragi Kids i somras.  

 

Vår fantastiska kock och tillika kökschefen på Yasuragi

 

Kvällens meny

Tonfisktataki med misomajo, rättika, wasabi och tvåårig vitlök

 

Sjukt bra gäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *