Snart blir drömmen verklighet
I samarbete med Bagaren och Kocken.
Jag lever i ett brinnande flyttinferno. Hela min tillvaro består av att packa, rensa, kånka, stapla och slänga. Imorgon går flyttlasset.
Det som har hållit mig vid liv under hela flytten är att vi snart ska få ett ordentligt kök. Nu ska vi lämna vår lilla skrubb med värdelös gasugn och få ett kök med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och vettig ugn. Jag ska äntligen börja baka bröd. Alla mina dagdrömmar handlar om det.
För att ge extra näring åt drömmen surfar jag runt på Bagaren och Kocken och beställer en massa saker. En Ankarsrumassistent – mina drömmars matberedare som jag kastar längtansfulla blickar på, jäskorgar, baksten och en skaldjursplatå i två plan.
Jag har en väldigt tydlig målbild. När flytten är färdig, merparten av kartongerna är uppackade och den nya bostaden är fullt beboelig ska jag tända en massa ljus och servera egenbakat bröd och en dignande skaldjursplatå. Jag längtar intensivt.
Det här har jag beställt:
Just nu är det rea på Bagaren och Kocken. Skynda och fynda.
Är det förresten någon som har baktips till mig? Vad ska jag tänka på? Hur gör man för att få ett bröd med mörk, tjock skorpa och ett luftigt och segt innanmäte?
Sebastien Boudet har ju brödbakskurser! Kanske vore något att testa ?
Det låter som en dröm!
Har du tänkt baka surdeg?
Mycket är beroende av temperaturen i rummet vid jäsning och vid gräddning för att få en krispig yta starta på hög temp. och sänk sedan för att baka färdigt brödet. Kan även hjälpa med några stänk vatten för ånga ??
Har några bröd på min blogg:
sofiabakar.wordpress.com
Tack för tips!
Boken ”Bröd,bröd,bröd” av Martin Johansson är vår bibel. Där står allt om hur en får till de där dyra bageribröden!
Bra tips! Den ska jag skaffa.
Köp en ångugn, så blir det perfekt att baka bröd, men även bra för matlagning.
För sent. Men jag planerar att att köra med isbitar på en plåt under bakstenen.